Blog

Nyitólap » 2015 » Február » 16

A kacagányok és kacabajkák falvát sövény választja el. Senki sem tudja, milyenek a sövényen túliak, de mindenki félelmetesnek és gonosznak képzeli őket. Történet az egymás megismerésének fontosságáról és az előítéletek leküzdéséről.

Paprika Jancsi és Vitéz László azon mesterkedik, hogyan tudná fülön csípni Torzonborzot, aki ellopta Nagymama különleges kávédarálóját. Ám legnagyobb szerencsétlenségükre ők maguk kerülnek a héttőrös rabló és varázsló barátja, a gonosz Petróniusz Pókuszhókusz karmai közé...

 

Valahol a közelben van egy ház. Ott éldegél Pötyi, a kotnyeles egérkislány és Tötyi, a belevaló egérfiú. Az épület csodás, biztonságos cölöpökön áll, kellően pókhálós és zegzugos. Minden egér álma. De mi történik akkor, ha kiderül, hogy ez valójában egy nyaraló? Ahova nyaranta E M B E R E E K járnak! Na, akkor következik az a bizonyos… Juj, egerek!

Ati nagyon szeretne repülni. Álmában már sokszor előfordult és a valóságban is majdnem felemelte őt a szél, de az valahogy mégsem volt az igazi. Lehet-e repülni egy esernyővel vagy egy papírsárkánnyal? És vajon mi köze van a padláson talált, pilótasapkás férfi fotójának Ati ábrándjaihoz és vágyaihoz?  A történet végére minden kiderül!

Megtekintések száma: 503 | Hozzáadta:: ELTEGYÁKI | Dátum: 2015-02-16 | Hozzászólások (0)

Adamik Zsolt képes szörnyhatározójában minden szörnynek saját meséje van: meghökkentők és annyi nyelvi játék, annyi humor van bennük, hogy a bátor olvasó rögvest az ágy alatt lapuló búmanó vagy a titokzatos szekrényben lapuló szörny keresésére indul. Ezek a lények ugyanis alapvetően mulatságosak! Megtanulható még a könyvből, hogy ki a gyerekszobai rumli felelőse (Zinbazár herceg) és hogy a szennyesből zoknifiók-kalózok támadhatnak. Meg a lexikonhasználat, az is mellesleg megtanulható.

Tóbiás második osztályba jár, és sok jópofa barátja van. Például Uku, akinek van egy Röfi nevű malaca, és az őseinek hosszú a haja. Vagy Linda, aki balettozik, és azt is tudja, mi az az autogram. Na meg Gregor, aki ugyan elég veszekedős, de ettől függetlenül jó haver. A gyerekek sok vicces kalandot élnek át együtt, és még ha a dolgok nem is végződnek mindig úgy, ahogy eltervezték őket, végül minden rendeződik.

Megtekintések száma: 571 | Hozzáadta:: ELTEGYÁKI | Dátum: 2015-02-16 | Hozzászólások (0)

Nagy figyelemmel hallgatták a könyvek bemutatóját a másodikosok.

30 könyvet mutattam be és ebből 22 kötetet kölcsönöztek.

Pontszerző játékot is hirdettem, a baglyos dobozba várjuk a könyvajánlókat.

a könyvek előkészítés, felolvasandó részletek kiválasztása

a baglyos dobozba várjuk a könyvajánlókat

a kiválasztott könyvek

a kölcsönzött könyvek máris az osztályba indulnak

 

Megtekintések száma: 406 | Hozzáadta:: ELTEGYÁKI | Dátum: 2015-02-16 | Hozzászólások (0)

Menü
Keresés